03-11-10

MIDDELKERKE- INGE DEMOEN

LITTERA VALT IN DE PRIJZEN !!!

2010.10.30 SAS (18).JPG

vlnr. Rudy Meganck, Inge Demoen, Firmin Vermeulen, Dhr.Deloose, Frank Zonderland, alias Ronald Vermeulen, Mevr.Bronkhorst, Annelies Vermeulen, Antoon J.Van den Broecke

 
VZW Littera in de prijzen!
 
VZW Littera heeft al meer dan 10 jaar haar hoofdzetel in Middelkerke.
Naast de afdelingen keramiek en klei onder de noemer van Studio Meganck kent VZW Littera ook een 20-jarig literair parcours.
De VZW schreef zelf reeds een aantal wedstrijden (poëzie en kortverhalen) uit en bundelde de geselecteerde werken in een aantal literaire uitgaves (zoals o.m.Ja dokter, nee dokter en Het huiszielenproject).
Nu viel dezelfde eer te beurt aan enkele bestuursleden van Littera.
Op zondag 31 oktober werd Frank Zonderland, pseudoniem van Ronald Vermeulen, ondervoorzitter van VZW Littera laureaat van de Strellus Poëzieprijs . Deze prijs werd dit jaar voor de twintigste keer uitgeschreven in Vlaanderen en Nederland.
Zonderland won de prijs met zijn gedicht 'Kermis in de hel'. De hoofdprijs was een ingelijste en pointillistische pentekening, speciaal vervaardigd voor deze gelegenheid door de kunstenaar Pim Bronkhorst uit Diepenveen.
Ook bestuurslid Inge Demoen werd voor het tweede opeenvolgende jaar met 2 gedichten geselecteerd voor de bundel 'Op de oever van een droom' met als thema 'Beyond Dreams'. De sms-poëziewedstrijd in het kader van Odegand 2010 is een initiatief van KPN Group Belgium/Base en het Festival van Vlaanderen. In de jury zaten onder meer Dimitri Casteleyn, Ivan de Vadder en Pascale Platel.
Zelf plant Littera binnenkort een nieuw literair project.
 

2010.10.30 SAS (66).JPG

FRANK ZONDERLAND ( Ronald Vermeulen)

ondervoorzitter Littera  auteur , dichter

10:20 Gepost door RUDY MEGANCK MIDDELKERKE rudymeganck.skynetblogs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.