18-01-08

afscheid

16/01/2008
 
001
Scheidsrechter Jean-Pierre De Mulder. Peter Maenhoudt
© Peter Maenhoudt

Scheidsrechter sterft plots op voetbalveld
VK Ettelgem reageert aangeslagen op drama

OUDENBURG/MIDDELKERKE/RENINGE - De voetbalwedstrijd tussen VK Ettelgem 68 en Toekomst Reninge kende zondag een dramatische wending. Scheidsrechter Jean-Pierre De Mulder (63) uit Middelkerke zakte na tien minuten in elkaar en stierf ter plaatse.Vreugde en verdriet liggen soms niet veraf. VK Ettelgem vierde onlangs haar veertigjarige bestaan in het stadhuis van Oudenburg, afgelopen zondag kende de voetbalclub één van de donkerste dagen uit haar geschiedenis. Tien minuten nadat scheidsrechter Jean-Pierre De Mulder de wedstrijd VK Ettelgem 68-Toekomst Reninge op gang had gefloten, werd de man onwel en stortte hij in elkaar.

Voor de Middelkerkenaar kon geen hulp meer baten, hij stierf ter plaatse op het voetbalterrein. De wedstrijd werd stilgelegd en in onderling overleg is beslist niet verder te spelen. 'Spelers, trainers en supporters van beide clubs waren te veel onder de indruk van de feiten. Dit was een groot drama op het voetbalveld', zegt Marcel Marchand, voorzitter van VK Ettelgem.

De wedstrijd werd gespeeld in het Perkez-voetbalverbond, waar Jean-Pierre al een tijd fungeerde als scheidsrechter. 'Hij floot hier al verschillende voetbalmatchen. Hij was afkomstig uit Wallonië, maar sprak behoorlijk Nederlands. Hij woonde al een tijdje in Middelkerke', zegt Marchand, die nog steeds onder de indruk is van het overlijden.

'We zagen Jean-Pierre plots ineenstuiken en wisten dat het ernstig was. We hebben hem onmiddellijk proberen te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. De politie, een ziekenwagen en het medische urgentieteam snelden ter plaatse. Ongeveer een uur lang probeerden ze zijn leven te redden, maar tevergeefs. Iedereen was enorm onder de indruk. Ook de partner van Jean-Pierre zag alles gebeuren. We hebben haar meteen in de mate van het mogelijke opgevangen', aldus nog voorzitter Marcel Marchand.

De begrafenisplechtigheid vindt plaats op 19januari om 11uur in de Sint-Willibrorduskerk in Middelkerke. Dominique Jauquet

  Druk dit artikel af
  Verstuur dit artikel naar een kennis

14:01 Gepost door RUDY MEGANCK MIDDELKERKE rudymeganck.skynetblogs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.